Compassietraining

Wat is compassie?

 

"Compassie (of mededogen) is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen. Pijn en lijden zijn een onvermijdelijk onderdeel van het leven, en met compassie kunnen we dit leed verzachten.

 

Veel oude wijsheden en spirituele tradities wezen al op compassie als weg naar geluk. De Dalai Lama noemt compassie zelfs een basisvoorwaarde voor onze overleving.”

 

 

Voor wie?

 

De compassietraining is voor iedereen die:

 

  • de mindfulness beoefening wil opfrissen en verder verdiepen;
  • gezondheidsklachten wil verlichten of voorkomen;
  • de relatie met zichzelf en anderen wil verbeteren;
  • een mildere houding naar zichzelf en anderen wil ontwikkelen.

Over de training

 

De training is gebaseerd op de door Frits Koster en Erik van den Brink ontwikkelde training Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL). In de bijeenkomsten ontwikkel je (zelf)compassie met behulp van specifieke meditaties, visualisaties, schrijf- en lichaamsoefeningen. Met het oefenen en het uitwisselen van ervaringen train je je ook verder in de beoefening van mindfulness. Heb je al eerder een mindfulnesstraining gevolgd, of andere ervaring met meditatie, dan ben je van harte welkom.

 

De training bestaat uit een telefonische intake en 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 à 2,5 uur. De groepen bestaan uit 6-10 deelnemers. Deelname vraagt inzet in de vorm van dagelijkse oefening thuis (oefensuggesties), maar is niet verplicht. Je kunt oefenen met behulp van een werkboek en audiobestanden. Het staat je vrij om van week tot week die oefeningen te kiezen die het beste aansluiten bij je individuele proces.

 

Voor data, locatie en prijzen: zie Agenda & Prijzen

 

Rinske van der Harst | Scheppend Hart | 2015 

Website door Vyasa Wolvetang